Camen
implanturi dentare

Implanturi dentare

Implantologie

Nu lăsa lipsa dinților să stea în calea fericirii tale!

Cu ajutorul implantologiei orale te poți bucura de dinții care să arate și pe care să îi simți ca fiind ai tăi dintotdeauna. Implanturile dentare te scapă de grija pierderii protezelor sau de cea a deteriorarii dinților sănătoși. Astfel, te vei bucura de plăcerea de a mânca necondiționat și iți vei recăpăta încrederea necesară dezvoltarii pe plan social și profesional.

Implanturile dentare nu afectează oasele faciale, în timp ce protezele convenționle sau alternativele acestora conduc, în general, la accelerarea pierderii masei osoase și la modificări faciale, odată cu vârsta.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare reprezintă structuri de Titan tratate cu substanțe active, fiind fixate de maxilar într-o maniera asemănătoare rădăcinii naturale a dinților. Acestea sunt acceptate de organism printr-un proces numit osteointegrare. După numai câteva luni, implantul va deveni o parte integrantă organismului.

La ce vârstă ar trebui făcute implanturile dentare?

Starea de sănătate reprezintă un factor mult mai important decât vârsta în realizarea implanturilor dentare. Cu toate acestea, cei mai tineri pacienți care iși pot face implanturi sunt adolescenții. De obicei, în zonele în care dinții lipsesc, maxilarul are tendința de a se micșora. Acest fenomen este adesea întâlnit la cei care poartă proteze, suprafața osoasă ce susține dantura dispărând treptat și afectând, astfel, sănătatea dinților.

Implanturile dentare refac încărcarea osoasă, împiedicând în acest fel pierderile osoase ulterioare. Cu cât te hotărăști mai devreme să îți faci implanturi dentare, cu atât vor fi mai mici pierderile osoase permanente, fiind mai ușor pentru dentist să obțină un rezultat estetic cat mai bun.

Cât de sigure sunt implanturile și cât de mult rezistă?

Studiile arată că, în prezent, implanturile dentare au o rata de succes de peste 90%. Majoritatea medicilor dentiști consideră că implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de tratament dentar, iar în cele mai multe cazuri constituie o soluție pe termen lung. Mai mult de o jumatate de milion de oameni aleg să își facă implanturi dentare în fiecare an, iar tu poti fii unul dintre ei!

Eu imi pot face implanturi dentare?

Examenul clinic,radiografiile si reconstructiile radiologice 3D sunt necesare pentru determinarea calitatii si cantitatii osoase. Diabetul, virusul HIV sau leucemia pot afecta cresterea osoasa pe implant,aceste situatii necesitand o evaluare atenta.

In general, majoritatea persoanelor isi pot face implanturi dentare.

Este dureros?

Va fi necesara o mica interventie chirurgicala.In general, este posibil sa se faca implanturile la un cabinet stomatologic,iar in unele cazuri se recomanda anestezia generala la o clinica medicala sau spital.Unii pacienti pot resimti un disconfort o zi sau doua dupa interventia chirurgicala.

Este costisitor acest tratament?

O evaluare exacta a costurilor poate fi realizata de catre medicul tau stomatolog.Studiile arata ca implanturile dentare sunt extrem de eficiente din punct de vedere financiar, in comparatie cu tratamentele alternative.In general,costul implanturilor dentare nu este cu mult mai ridicat decat cel al tratamentelor alternative (puntile dentare sau proteze noi schimbate la intervale mai scurte).Diferenta consta in efectul conservator pentru tesuturile invecinate si in adaptabilitatea ridicata a pacientilor la tratament.Folosit intr-un mod corespunzator, poti conta pe un implant dentar pentru o lunga perioada de timp.

Cum se realizeaza acest tratament?

Interventia chirurgicala (implantul) poate fi facut de un medic chirurg sau un medic dentist cu competenta in implantologie.Designul si realizarea acestor dinti artificiali sunt facute de un dentist sau un protetician ce lucreaza in colaborare cu un tehnician dentar.

Intreaba-ti medicul dentist despre variantele efectuarii implantului tau dentar! In trecut, singura optiune de a inlocui dintii lipsa era sa fie printr-o proteza detasabila pentru un singur dinte,fie printr-o punte dentara ce se fixa de dintii aflati de o parte si de cealalta a dintelui lipsa.O data cu aparitia implanturilor dentare, este posibila inlocuirea dintelui lipsa fara a afecta dintii din vecinatatea acestui.Aceasta solutie este una permanenta si natural-functionala,prin efectuarea unui singur implant dentar.O lucrare protetica stabilizata cu doua sau mai multe implanturi,nu afecteaza nici un dinte sanatos si previne micsorarea zonei osoase.Numarul implanturilor necesare depinde de numarul dintilor lipsa si va fi determinat de catre medicul tau specialist.

Exista mai multe variante disponibile atunci cand toti dintii lipsesc.O varianta este reprezentata de proteza detasabila, ce se sprijina pe creasta edentata.

O alta varianta detasabila presupune realizarea unei proteze complete ce se fixeaza pe cateva implanturi.Pentru a o fixa, proteza va fi prinsa cu ajutorul capselor de implanturi, acestea oferindu-i o foarte buna stabilitate.Spre deosebire de o proteza obisnuita, este mult mai stabila,putand fi data jos usor.

In cazul unei variante fixe, o punte dentara in totalitate fizionomica va fi fixata permanent de implanturi.O data ce lucrarea este finalizata,dintii sunt complet functionali.Patru sau mai multe implanturi sunt in general necesare pentru aceasta varianta in functie de caz.La fel ca pentru orice implant,o igiena orala impecabila este necesara.