Camen
dermatologie

Dermatologie

Dermatologia este știința care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor pielii, părului, unghiilor și mucoaselor adiacente

În dermatologie, în majoritatea cazurilor, diagnosticul se bazează în special pe examenul clinic și depinde mai puțin de investigații paraclinice sau de performanțele unui aparat.

Pielea este cel mai întins organ al corpului și reflectă starea de sănătate a corpului, acționând și ca o barieră împotriva agresiunilor externe.

Există mai multe ramuri ale dermatologiei moderne: dermatocosmetologie, dermatologie estetică, dermatoscopie – depistare precoce a cancerului de piele, dermatochirurgie, dermatovenerologie, dermatopediatrie, antiaging, iar din punctul de vedre al aparaturii medicale se folosesc tehnici moderne: laser CO2 și laser pentru tratamentul diverselor afecțiuni ale pielii (rozacee , hiperpigmentații), rejuvenation, aparatură pentru tratamentul celulitei.

Dermatologia este însă o specialitate cu strânse legături cu alte ramuri ale medicinei, în special cu medicina internă, pentru că multe afecțiuni sistemice, ale organelor interne au manifestări cutanate.

Diagnosticul dermatologic se bazează pe anamneză, discuția cu pacientul, examenul întregii suprafețe corporale și a mucoaselor, examen general pe aparate și sisteme și examene de laborator specifice.

Medici

Dr. Nour Raluca

Medic primar medicină de familie
Medic specialist dermatologie

Program: Dermatologie: Vineri 13-14; Medicină de familie: Luni, Marți, Joi 14-18; Miercuri, Vineri 08-13
Dr. Stoicescu Irina

Profesor universitar, medic primar dermatologie

Program: Luni, Miercuri 16:00-17:30; Marți, Joi 10:00-11:30