Camen
medicina interna

Medicină internă

Medicina internă, „regina specialitatilor medicale” se ocupă de afecțiunile organelor interne (inima, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos). Medicul internist este cel care, odată ce descoperă o afecțiune mai deosebită, trimite pacientul pentru investigații la un alt specialist care se ocupă de o parte mai restrânsă a patologiei medicale, respectiv la medicul cardiolog, pneumolog, nefrolog.

Pacienții suferă de mai multe afecțiuni, iar medicul internist ar trebui să fie următorul medic, după cel de familie, care să vadă bolnavul și să decidă care va fi urmatorul pas în urmărirea lui. Asfel se evită  excesul de consulturi medicale care pot să nu fie necesare.

Medicina internă modernă înseamnă obligatoriu completarea examenului clinic cu o ecografie generala, pentru că există afecțiuni care sunt depistate numai ecografic.

În clinica noastră există conceptul de examen clinic-ecografic. De ce să alegeți o astfel de examinare?
Pentru că economisiţi timp şi bani, iar diagnosticul va fi mai corect, mai complet şi mai rapid.
Organismul este un tot unitar, iar suferinţa unui organ poate avea răsunet clinic diferit, astfel încât nu întotdeauna examinând clinic şi ecografic un segment descoperim şi boala. In plus, un pacient are adesea mai multe boli, unele fara manifestari zgomotoase, dar depistabile adesea la examenul ecografic. Este de mare ajutor clinicianului obţinerea a cât mai multe informaţii prin examen clinico-ecografic, pentru un diagnostic corect şi deci pentru un tratament adecvat.
 

Medici

Dr. Camen Dragoș

Medic primar medicină internă, expert în ecografie generală (treapta a III-a acordată de Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină și Biologie), doctor în științe medicale

Dr. Ciocîlteu Silvia

Medic primar medicină Internă, competență ecografie, competență medicină școlară

Program: Luni, Marți 15:30-18:30
Dr. Donoiu Liliana

Medic primar medicină internă, competență ecografie generală

Program: Luni - Vineri: 14:30 -19:00
Dr. Genunche Amelia

Medic primar medicină Internă, medic specialist nefrologie, competență ecografie.

Program: Joi 15:00 - 17:00
Dr. Hagiu Vicența

Medic medicină internă

Program: Luni, Miercuri, Vineri 15:00-20:00; Marți 15:00-17:30; Marți și Joi spitalizări de zi